Romantisk kaka med rosendoft. Rosenvatten hittar du i butiker med mat från Mellanöstern eller beställ från Stockholm Eter & Essensbutik.
Instruktioner
- Skålla och skala mandeln. Ställ hälften åt sidan till smörkrämen. Mixa resten med kokosflingor, florsocker och rosenvatten.
- Vispa äggvitorna ganska fasta. Strö över strösockret och vispa vitorna riktigt hårda. Rör försiktigt ner mandelmixet.
- Sätt ugnen på 175°. Lägg bakplåtspapper på plåtar.
- Klicka ut cirka 50 rundlar på bakplåtspappret. Låt vila cirka 10 minuter. Grädda i 10–12 minuter. Låt svalna på plåten.
- Mixa mandeln till smörkrämen. Tillsätt smör, florsocker och citronskal.
- Droppa i lite citronsaft, rosenvatten och eventuellt hushållsfärg. Mixa hastigt ihop allt. Ställ kallt så länge.
- Bred smörkräm på hälften av de helt avsvalnade kakorna. Lägg de andra delarna ovanpå.
- Förvara svalt. Kakorna går utmärkt att frysa.
Publicerat den
19 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar