Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sega rosenkakor

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Romantisk kaka med rosendoft. Rosenvatten hittar du i butiker med mat från Mellanöstern eller beställ från Stockholm Eter & Essensbutik.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla och skala mandeln. Ställ hälften åt sidan till smörkrämen. Mixa resten med kokosflingor, florsocker och rosenvatten.
  2. Vispa äggvitorna ganska fasta. Strö över strösockret och vispa vitorna riktigt hårda. Rör försiktigt ner mandelmixet.
  3. Sätt ugnen på 175°. Lägg bakplåtspapper på plåtar.
  4. Klicka ut cirka 50 rundlar på bakplåtspappret. Låt vila cirka 10 minuter. Grädda i 10–12 minuter. Låt svalna på plåten.
  5. Mixa mandeln till smörkrämen. Tillsätt smör, florsocker och citronskal.
  6. Droppa i lite citronsaft, rosenvatten och eventuellt hushållsfärg. Mixa hastigt ihop allt. Ställ kallt så länge.
  7. Bred smörkräm på hälften av de helt avsvalnade kakorna. Lägg de andra delarna ovanpå.
  8. Förvara svalt. Kakorna går utmärkt att frysa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.