Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Seidis saftiga kaka

(1 kommentar)  
Skriv ut

Saftig, god och lättbakad till fikat...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175 grader. Smörj och bröa formen. Smält fettet och häll i mjölken, den kan gärna bli varm.
  2. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Tillsätt vätskan, vaniljsocker och till sist mjölet blandat med bakpulvret. Blanda väl.
  3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter. Stjälp upp kakan på en tallrik och låt den svalna något innan glasyr läggs på.
  4. Glasyr: Smält smöret i en kastrull, häll i socker och vaniljsocker och låt det smälta ihop med smöret. Låt smeten koka ihop tills den blir lite som "karamell".
  5. Ta kastrullen från plattan och häll i en äggula och rör om "snabbt".
  6. Bred glasyren på kakan och strö sedan över kokosflingor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lillalulle 4 februari 2009

    JÄTTEGOD OCH SAFTIG " MUMS"TACK FÖR RECEPTET"ÄLSKAR NÅN SOCKERKAKA SÅ TESTA DETTA (=

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.