Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Seitanbullar shanghai

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Till detta recept utgår vi ifrån det moderna grundreceptet. Till denna rätt behöver vi ca 1/4 del av en hel seitanstek.

Ingredienser

Instruktioner

Dela seitansteken i mindre bitar och mixa dem till en jämn färs i en hushållsmixer. Tillsätt maizena för att färsen skall hålla ihop bättre och krydda med kryddpeppar och lite salt. Rulla färsen till små bollar, ca 15-20 stycken. Stek seitanbullarna i olja eller mjölkfritt margarin tills de fått färg, ca. 5-10 minuter. Lägg sedan av dem på en tallrik. Skiva moroten i tunna skivor och skiva upp purjolöken. Stek morot och purjolök tillsammans tills allt har mjuknat och fått lite färg. Tillsätt maizena, vatten, sojasås och sötsur sås. Låt det sjuda upp tills såsen tjocknat lite. Lägg i de uppstekta seitanbullarna och låt de sjudas i såsen i ca. 5 minuter. Servera till nudlar eller ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.