Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Seitanspett med sataysås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Vegetariska grillspett.

Ingredienser

Instruktioner

Skiva upp seitanfiléerna i lagom stora bitar. Blanda sedan ihop en marinad utav 2,5 dl. vatten, koriandern och sojasåsen. Pressa ner vitlöken och blanda runt. Låt seitanbitarna ligga i marinaden så länge som möjligt. Gärna över en natt. Blanda ihop alla ingredienser till satay-såsen. Låt koka upp på svag värme. Ställ sedan att sjuda i ca. 15 minuter. Dränera de marinerade seitanbitarna och stek upp dem på medelvärme i en blandning av raps- och sesamolja. Trä på dem på spett så fort de fått lagom yta och färg. Servera med satay-såsen tillsammans med t.ex. ris

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • heartfriend 16 februari 2010

    Hej vad är seitanfiléer för något, är det ungefär som tofu?? Mvh sireon

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.