Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sej i citron- och parmesansås med kokt potatis och grönsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Många tycker att sej är lite tråkig i färgen. Visst är den lite grå, men det är lätt att piffa till den med örter och grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225°. Koka potatis. Skär sejfilé i 5 cm breda bitar och lägg bitarna i en ugnsfast form. Hacka persilja. Fördela persiljan, 0,5 tsk salt och 1 krm vitpeppar över fisken. Skölj och riv skalet från citronen. Grovriv parmesan. Blanda citronskal och parmesan med grädde, 0,5 dl vatten och saften från halva citronen i en liten bunke. Häll blandningen över fisken och gratinera i ugnen i 20-25 minuter. Koka upp 2 liter vatten i en kastrull. Skär vitkål i smala klyftor. Koka kålen och haricots verts i 3 minuter. Halvera körsbärstomater och blanda med de kokta grönsakerna i en skål. Servera fisken och såsen med den kokta potatisen och grönsakerna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.