Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sej med musselsås

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Mustigt och fräscht med smak från havet. 420 kalorier per portion.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Salta och peppra fisken och lägg den i en smord ugnsform. Pressa över citronsaft. Täck lite slarvigt med aluminiumfolie och baka fisken i ugnen 15-20 minuter.
  3. Fräs hackad lök, finstrimlad fänkål och fint tärnad morot i olja ett par minuter. Tillsätt krossade tomater, chilisås, ½ dl av musselspadet och fonden.
  4. Låt sjuda utan lock ca 10 minuter. Tillsätt eventuellt vatten om såsen verkar för tjock. Vänd försiktigt ner musslorna och låt dem bli varma.
  5. Häll såsen över fisken, garnera med bladpersilja och servera med pressad potatis och citronklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.