Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sejgratäng med ljuvlig sås.

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Oj så gott detta var. En suverän rätt med underbar ansjovis sås till. Man blir sådär härligt mätt! Kan tänka mig att nästa gång byta ut chilin mot ingefära eller pepparrot. Servera gröna ärtor till, passar bra! Ogillar du att sejen blir sådär gråbrun som den blir ibland, så kan du byta ut den mot någon annan vit fisk. Vill du göra mer av denna suveräna sås, se till att inte snåla med ansjovisen, det är den som gör hela såsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär sejen i 2 cm breda skivor, placera ut skivorna i en smord ugnssäker form. Blanda resten av ingredienserna till gratängen i en bunke och rör om. Bred ut över fisken och stek i ugnen i 15-25 minuter.
  3. Koka potatisen i saltat vatten under tiden.
  4. När det återstår 5 minuter kvar på fisken, gör såsen. Smält margarinet i en kastrull och tillsätt sedan vetemjöl. Rör om och späd med mjölk. Mosa ansjovisen och tillsätt tillsammans med spadet. Tillsätt dill, gräslök och salt och peppar, smaka av. Låt såsen bara bli varm innan du serverar den. (Låter du såsen koka länge innan du serverar den kommer den att bli väldigt tjock och måste då spädas, dvs den goda smaken försvinner)
  5. Servera gratängen med den goda varma såsen bredvid, kokt potatis och gärna både sallad och ärtor.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • JustJenny 26 oktober 2010

    Lagade denna med torsk/kolja idag fungerade fin fint!

  • Amamatryd 30 mars 2012

    Gott! Men nästa gång utesluter jag vitlöken. Tog bara en klyfta men tyckte ändå att vitlökssmaken tog över. Annars mycket gott :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.