- Serverar: 50-60 portioner
- Tid: 35 minuter
Skriv ut
Detta är en underbart god kaka, som nästan smälter i munnen, men använd smör, för med margarin är den inte lika god.
Instruktioner
- Rör smör och socker poröst. Blanda potatismjölet med vetemjöl, bakpulver och russin. Arbeta ihop degen, men var lite försiktig med vetemjölet.
- Gör helst en provkaka och grädda den innan du formar degen till rullar som får stå kallt i några timmar.
- Ta fram degen och låt den få rumstemperatur. Skär rullen i 4 mm tjocka skivor, rulla till en boll, lägg den i handflatan och tryck till, så den blir lite platt. Lägg dem på smorda plåtar eller plåtar klädda med bakplåtspapper.
- Grädda kakorna i 200 graders ugnsvärme, 7-10 minuter.
- (Man kan skippa att ställa in degen i kylskåpet)
Publicerat den
22 september 2012
Skriv kommentar