Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Selmabröd

 
  • Serverar: 50-60 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Detta är en underbart god kaka, som nästan smälter i munnen, men använd smör, för med margarin är den inte lika god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och socker poröst. Blanda potatismjölet med vetemjöl, bakpulver och russin. Arbeta ihop degen, men var lite försiktig med vetemjölet.
  2. Gör helst en provkaka och grädda den innan du formar degen till rullar som får stå kallt i några timmar.
  3. Ta fram degen och låt den få rumstemperatur. Skär rullen i 4 mm tjocka skivor, rulla till en boll, lägg den i handflatan och tryck till, så den blir lite platt. Lägg dem på smorda plåtar eller plåtar klädda med bakplåtspapper.
  4. Grädda kakorna i 200 graders ugnsvärme, 7-10 minuter.
  5. (Man kan skippa att ställa in degen i kylskåpet)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.