- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Receptet kommer från Olofsbergs fruktodling och är sammansatt av odlingens grundare Selma Grytzell.
Instruktioner
- Äpplen skalas kärnas ur och delas i små klyftor. Blanda marinaden och lägg äppelklyftorna i marinaden där de får ligga och dra medan man gör smeten.
- Rör socker och smör till en grynig massa och tillsätt äggen ett i taget. Blanda ner mjöl och bakpulver i smeten.
- Bred hälften av smeten i en smord och bröad form. Lägg i äppelklyftorna och russinen och täck med resten av smeten.
- Garneringen strös över och kakan gräddas i nedre delen av ugnen i 150 graders ugnsvärme under cirka en timma tills äpplena mjuknat och kakan fått fin färg.
- Selmas lyxiga äppelkaka är godast att servera ljummen med kall vaniljsås
Publicerat den
7 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Denna kakan är bland det bästa som finns, har bakat den miljontals gånger...