Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Semifreddo

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Ljuvligt och inte alls så krångligt som det verkar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela äggen. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa gulorna med socker, grovt krossade maränger och finhackade nötter samt konjak till en kräm.
  2. Lösvispa grädden. Vänd ihop vispgrädde, äggsmet och äggvita försiktigt. Häll upp i en rund form och frys i minst 6 timmar. Klä formen med plastfilm före, så släpper glassen lättare.
  3. Ta fram skålen en stund före servering, och låt glassen mjukna. Täck med en tallrik och vänd/stjälp snabbt upp glassen på fatet.
  4. Smält grädden till såsen och rör ner chokladen, rör tills det smält. Servera såsen varm eller ljummen.
  5. Dekorera med lite hyvlad choklad och physalis-frukter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.