Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Semifreddo di panna e ricotta al caffé

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 4 timmar 10 minuter
Skriv ut

Det är en underbar god semifreddo med kaffesmak, som verkligen tillfredställer smaklökarna, ett underbar slut på en god midag.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg gelantinbladen i lite kallt vatten. Mixa ihop ricotta, grädde, florsocker, vaniljsocker, snabbkaffe, 2 msk av det starka kaffet, i ca 2-3 min eller tills allt blandats ordenligt. Häll blandingen i en kastrull, värm den på svag värme tills den är riktigt varmt, får ej koka. Krama ur vattnet från gelantinbladen och lägg dem i kastrullen, rör om tills gelantinbladen har smält, ta ifrån värmen. Häll blandningen i små portionsformar och låt dem kallna, sätt dem sen i kylen i ca 3-4 timmmar, till de stelnar. Minst 30 min innan de skall serveras, gör man ordning karamell och kaffesåsen. I en tjockbottnad kastrull lägger man i socker, låt det sakta smälta, under det att man rör med en trägaffel, när den fått vacker gyllenbrun färg, tas den från spisen. Sätt kastrullen i kallt vatten, för att förhindra att den bräns. Ta upp kastrullen från den kalla vattnet ( bli inte orolig om den har börjat stelna, den smälter igen) häll i det starka kaffe och sätt den på svag värme, rör om hela tiden tills sockret åter har smält och blandats med kaffet. Vid servering doppa formarna (som skall ha stelnat) i varmt vatten, stjälp upp dem på dessertfat, häll på lite av karamellkaffe såsen, dekorera ev. med chokladbönor

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Don_Pedro 11 juli 2008

    Håller fullkomligt med att den är underbar!

  • jan-q 11 januari 2016

    V.v förtydliga vilka ingredienser tar man till ricottan och vilka till karamellkaffe såsen. Annars god semifreddo. Mvh - Jan-q

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.