Instruktioner
Lägg gelantinbladen i lite kallt vatten.
Mixa ihop ricotta, grädde, florsocker, vaniljsocker, snabbkaffe, 2 msk av det starka kaffet, i ca 2-3 min eller tills allt blandats ordenligt.
Häll blandingen i en kastrull, värm den på svag värme tills den är riktigt varmt, får ej koka.
Krama ur vattnet från gelantinbladen och lägg dem i kastrullen, rör om tills gelantinbladen har smält, ta ifrån värmen.
Häll blandningen i små portionsformar och låt dem kallna, sätt dem sen i kylen i ca 3-4 timmmar, till de stelnar.
Minst 30 min innan de skall serveras, gör man ordning karamell och kaffesåsen.
I en tjockbottnad kastrull lägger man i socker, låt det sakta smälta, under det att man rör med en trägaffel, när den fått vacker gyllenbrun färg, tas den från spisen. Sätt kastrullen i kallt vatten, för att förhindra att den bräns.
Ta upp kastrullen från den kalla vattnet ( bli inte orolig om den har börjat stelna, den smälter igen) häll i det starka kaffe och sätt den på svag värme, rör om hela tiden tills sockret åter har smält och blandats med kaffet.
Vid servering doppa formarna (som skall ha stelnat) i varmt vatten, stjälp upp dem på dessertfat, häll på lite av karamellkaffe såsen, dekorera ev. med chokladbönor
Håller fullkomligt med att den är underbar!
V.v förtydliga vilka ingredienser tar man till ricottan och vilka till karamellkaffe såsen. Annars god semifreddo. Mvh - Jan-q