Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Semifreddo med äppelsirap

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Ah! det bara är så gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa grädden,. Hacka det mesta av chokladen och blanda ner i grädden tillsammans med nötterna ( nötterna kan vara hela eller grovt hackade )
  2. Separera äggulor och vitan. Skrapa ur vaniljstången och häll innanmätet i äggulorna, tillsätt 1 dl socker och vispa med elvisp.Häll en 1/2 msk socker i vitorna och vispa till ett halvfast skum.
  3. Rör ägguleröran i den visape vitan, lite i taget. Häll därefter över äggkrämen i grädden och blanda försiktigt.
  4. Portionera ut i glas och ställ dem i frysen. Skala och tärna äpplet, häll äpplejuicen och sockerkaramell i en kastrull.
  5. Tillsätt äpplebitarna och låt koka ihop till en sirap. Häll sirapen över den kalla glassen och toppa med 0,5 dl riven choklad.
  6. Njut och lycka till

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.