Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Semifreddo med bärsmoothie och salt kola

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

Syndigt gott lager av salt kola och knaprig chokladbas. En symfoni av olika smaker och konsistenser gör denna semifreddo till en klar kalasfavorit som de flesta kan äta! Helt utan raffinerat socker och fri från mjöl och mjölk. Rawfood. Glutenfri. Laktosfri. Äggfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klä en brödform, 10x20 cm med bakplåtspapper.
  2. Lägg dadlarna tillsammans med oljan i en matberedare och kör på hög hastighet till en klibbig smet. Tillsätt solrosfrön, kakao och salt och kör igen tills blandningen liknar stora brödsmulor som går att nypa ihop. Du kan även tillsätta några fler dadlar för att få rätt konsistens. Tryck med handen eller en sked ut blandningen i formen till ett jämnt och kompakt lager. Ställ in i frysen.
  3. Salt kola-lagret: Lägg alla ingredienser i en mixer och kör på hög hastighet till en helt slät smet. Smaka av och justera sötma och sälta genom att tillsätta fler dadlar eller mer flingsalt. Ta ut formen ur frysen och häll salt kola-smeten över bottenlagret. Dunka formen lätt mot underlaget för att jämna till ytan. Ställ tillbaka formen i frysen.
  4. Bärsmoothielagret: Skölj mixern. lägg i alla ingredienser och kör på hög hastighet till en slät smoothie. Tillsätt eventuellt lite extra vatten. Ta ut formen ur frysen och lägg bärfyllningen i mitten ovanpå kolalagret. Häll över bärsmoothien och jämna till ytan med en slickepott. Dunka formen lätt mot underlaget för att ta bort eventuella luftbubblor.
  5. Ställ tillbaka formen i frysen. Låt stå i minst 4 timmar, tills semifreddon stelnat. Låt tina ca 30 minuter före servering. Garnera semifreddon. Doppa sedan en vass kniv i hett vatten och skär upp semifreddon i skivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.