Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Semifreddo med blåbär

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Semifreddo, som står för halvkallt på italienska, är just en italiensk läckerhet som kan göras på valfria bär. Trevlig att servera i glas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur kornen och blanda med smeten. Vispa äggvitorna och grädden styva var för sig.
  2. Vänd ner blåbären i äggsmeten och sedan vispgrädden och äggvitorna. Häll i glas och strö på mandel och choklad. Ställ in i frysen ett par timmar tills den är halvfryst.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • snuppas 24 januari 2012

    Det här låter gott, ska jag absolut testa. En (dum) fråga bara: Kan man göra denna några dagar i förväg och frysa helt men servera halvfryst??

  • Algot 24 januari 2012

    Hej! Det var väl ingen dum fråga! Har själv inte provat att frysa den helt men jag tror att den blir bäst att inte frysas helt först.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.