Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Semifreddo med blåbär och maränger

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En suverän glassdessert som smakar lent av vanilj och blåbär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela äggen i gulor och vitor och lägg i två separata skålar. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa äggulorna tillsammans med fröna från vaniljstången och sockret till en ljus och luftig smet. Vispa grädden medelhårt. Vispa äggvitorna med saltet till ett hårt skum.
  2. Vänd ner grädden i äggulesmeten. Vänd sedan försiktigt ner äggvitorna. Tillsätt blåbär och maränger och vänd försiktigt ihop. Fördela glassmeten i en avlång brödform ca 1½ liter, fodrad med plastfolie. Ställ formen i frysen i minst 5 timmar.
  3. Stjälp upp glassen på ett fat och dekorera med färska bär och maränger eller skiva upp glassen och servera den på tallrik.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.