Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Semifreddo med hallon och mintchoklad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Semifreddo betyder ”halvfryst” på italienska, och är en populär efterrätt som kan varieras i det oändliga. After eight och hallon ger smak åt denna variant.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mosa hälften av hallonen. Skär mintchokladen i bitar.
  2. Vispa äggulor och socker riktigt vitt och pösigt. Vispa grädden. Vispa äggvitorna till hårt skum.
  3. Rör ned de mosade hallonen och mintchokladen i äggulesmeten. Tillsätt eventuellt rom. Rör ner vispad grädde, matlagningsyoghurt och resten av hallonen. Vänd till sist ned de vispade äggvitorna. Häll smeten i en form. Täck med plastfilm eller folie.
  4. Frys semifreddon i minst 6 timmar.
  5. Ställ semifreddon i kylen cirka 30 minuter före servering. Blanda ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull. Koka upp under omrörning, och låt sjuda i några minuter till lagom konsistens.
  6. Skeda upp semifreddon i portionsskålar och dekorera med hallon. Servera den varma chokladsåsen till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.