Semifreddo betyder ”halvfryst” på italienska, och är en populär efterrätt som kan varieras i det oändliga. After eight och hallon ger smak åt denna variant.
Instruktioner
- Mosa hälften av hallonen. Skär mintchokladen i bitar.
- Vispa äggulor och socker riktigt vitt och pösigt.
Vispa grädden.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
- Rör ned de mosade hallonen och mintchokladen i äggulesmeten. Tillsätt eventuellt rom.
Rör ner vispad grädde, matlagningsyoghurt och resten av hallonen. Vänd till sist ned de vispade äggvitorna.
Häll smeten i en form. Täck med plastfilm eller folie.
- Frys semifreddon i minst 6 timmar.
- Ställ semifreddon i kylen cirka 30 minuter före servering.
Blanda ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull.
Koka upp under omrörning, och låt sjuda i några minuter till lagom konsistens.
- Skeda upp semifreddon i portionsskålar och dekorera med hallon. Servera den varma chokladsåsen till.
Publicerat den
24 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar