Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Semifreddo med jordgubbar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Perfekt efterätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tag fram 4 skålar. Skilj gulor och vitor. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna i en skål med äggulorna. Tillsätt sockret och vispa tills smeten ljusnar.
  2. Vispa äggvitorna med lite salt tills de bildar fasta toppar. Vispa grädden till mjuka toppar.
  3. Mosa jordgubbarna tillsammans med honungen med en gaffel, spara några jordgubbar till garnering. Blanda jordgubbsmoset i äggulesmeten. Vänd också ner grädden och äggvitan.
  4. Häll över smeten i en serveringsskål eller portionsglas som tål att stå i frysen. Täck med plastfolie och frys 3-4 timmar. Garnera med myntablad och några jordgubbar.
  5. Tänk på att ta fram alla ingredienser från början och laga så snabbt som möjligt för att semifreddon ska behålla sin luftighet. Diska vispen noga mellan de olika momenten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.