Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Semifreddotårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Här sparas inte på godsaker - självklart blir det gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta mandeln i en torr stekpanna eller 200 grader ugn, låt den kallna. Grovkrossa marängerna.
  2. Separera gulor från vitor, det är viktigt att skål och visp till vitorna är helt rena. Vispa vitorna till fast skum med 1 msk socker.
  3. Vispa äggulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden för sig.
  4. Vänd varsamt ihop äggvisp, grädde, vitorna, de krossade marängerna och 2/3 av mandeln (spara resten till garnering).
  5. Ringla ner rumstempererad nutella så att det blir som ränder i smeten.
  6. Lägg marängbotten i en 24 cm form med löstagbar kant och fyll upp med smeten.
  7. Frys tårtan i minst 4 timmar så att den är halvfryst och servera den då.
  8. Eller om du fryst tårtan helt, ta ut och lägg upp den på ett tårtfat.
  9. Temperera tårtan ca 40 min i kylskåp inför servering. Toppa den med ringlad chokladsås och rostade mandelspån.

Kommentarer (1)

  • Cassiopeya 7 november 2011

    Väldigt god tårta! Kommer absolut göra den igen. :D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.