Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Semla med kanelgrädde

(1 kommentar)  
Skriv ut

Goda, goda semlor...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader.
  2. Färsk KronJäst: Värm mjölken till 37° & blanda denna med de övriga ingredienserna.
  3. Torr KronJäst: Blande jästen med de torra ingredienserna. Värm mjölken till 40° & tillsätt den tillsammns med övriga ingredienser.
  4. Blanda till en elastisk deg och låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
  5. Dela degen i 20 bitar och rulla runda. Sätt på plåt och låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.
  6. Grädda i ugnen° ca 10-12minuter och låt bullarna svalna.
  7. Blanda vatten och mandelmassa till spritsbar konsistens.
  8. Vispa grädde och kanel till spritsbar konsistens.
  9. Skär av toppen på bullarna & spritsa mandelfyllning & kanelgrädde i bullarna, när de svalnat.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • MarieJeppsson 12 september 2010

    denna sorts semla ska jag prova nån gång. lite anorlunda med kanelgrädde

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.