Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Semlor

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Sockerfria, sötade med hermesetas

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll det mesta av mjölet, salt, flytande Hermesetas, sirap och kardemumma i matberedarens skål. Klicka ner smöret. Smula över jästen. Värm mjölken till 37º.
  2. Häll mjölken i skålen och låt maskinen arbeta 2 minuter. Degen skall bli smidig.
  3. Låt degen jäsa till dubbel storlek i skålen, ca 30 minuter.
  4. Kör några varv med maskinen innan du stjälper upp degen på mjölat bakbord. Arbeta degen smidig. Dela degen i två bitar, som rullas ut till två längder. Dela varje längd i tio bitar. Rulla varje bit till en rund bulle.
  5. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 30 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Värm ugnen till 250º medan bullarna jäser.
  6. Ställ in plåten mitt i ugnen och sänk värmen till 225º. Grädda ca 10 minuter tills bullarna fått vacker färg. Låt bullarna svalna på galler under bakduk. Skär därefter av ett lock och plocka ut inkråmet.
  7. Skålla och mal mandeln. Blanda mandeln med lättströ och arbeta samman med inkråmet från bullarna, mjölk och grädde.
  8. Fyll bullarna med massan. Spritsa grädde ovanpå fyllningen. Lägg på locket.
  9. kcal 217 Kolhydrater g 26.0 Fett g 10.3

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.