Sockerfria, sötade med hermesetas
Instruktioner
- Häll det mesta av mjölet, salt, flytande Hermesetas, sirap och kardemumma i matberedarens skål. Klicka ner smöret. Smula över jästen. Värm mjölken till 37º.
- Häll mjölken i skålen och låt maskinen arbeta 2 minuter. Degen skall bli smidig.
- Låt degen jäsa till dubbel storlek i skålen, ca 30 minuter.
- Kör några varv med maskinen innan du stjälper upp degen på mjölat bakbord. Arbeta degen smidig. Dela degen i två bitar, som rullas ut till två längder. Dela varje längd i tio bitar. Rulla varje bit till en rund bulle.
- Lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 30 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
Värm ugnen till 250º medan bullarna jäser.
- Ställ in plåten mitt i ugnen och sänk värmen till 225º. Grädda ca 10 minuter tills bullarna fått vacker färg. Låt bullarna svalna på galler under bakduk. Skär därefter av ett lock och plocka ut inkråmet.
- Skålla och mal mandeln. Blanda mandeln med lättströ och arbeta samman med inkråmet från bullarna, mjölk och grädde.
- Fyll bullarna med massan. Spritsa grädde ovanpå fyllningen. Lägg på locket.
- kcal 217
Kolhydrater g 26.0
Fett g 10.3
Publicerat den
19 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar