Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Semlor

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Mumsiga!! Eftersom jag är nötallergiker så har jag vaniljkräm i mina, men min sambo kör med mandemassa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken i det smälta fettet och värm det till fingervarmt, (37 grader). Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.
  2. Tillsätt resten av degvätskan, ägg, strösocker, salt, hjorthornssalt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter.
  3. Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter
  4. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl. Dela degen i ca 10 bitar. Forma varje bit till en slät bulle som läggs på en bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa övertäckta i ca 20 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader, ca 10 minuter. Låt bullarna kallna på galler,
  6. Skär ett lock på varje bulle. Gröp ur lite av inkråmet. Riv mandelmassan på rivjärn och blanda med inkråmet och mjölk. Fyll tillbaka i bullarna. Vispa grädden till fast skum, gärna med elvisp. Klicka eller spritsa grädden på bullarna och läggpå locken.
  7. Pudra över florsocker och servera semlorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.