- Serverar: 10 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Recept på semlor finns det många av. Detta recept på vetesemlor är ett av de bästa jag har testat och de blev jättegoda!
Instruktioner
- Vetedeg:
Rör ut jästen i rumstempererad mjölk och blanda ned hälften av mjölet.
Låt jäsa i 30 minuter.
Tillsätt övriga ingredienser och resten av mjölet och blanda till en smidig deg i 10 min för hand eller 6—7 minuter med köksmaskin.
- Väg upp degen i 10 lika stora bitar och rulla dem till runda bullar. Om du vill göra minisemlor, gör dem bara hälften så stora.
- Låt dem jäsa övertäckta på plåt med plåtpapper i cirka 1 timme.
- Baka bullarna cirka 6-8 minuter i 230 grader. Låt svalna.
- Fyllning:
Blanda alla ingredienser för hand eller med maskin tills smeten blir slät utan klumpar
- Grädde:
Vispa grädden tillsammans med mjölken tills det blir vispgrädde.
- Montering:
Dela semlan på ungefär hälften, botten ska vara lite tjockare än locket.
Lägg fyllningen på botten och toppa med grädde.
Lägg på locket och sikta över florsocker.
Publicerat den
24 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hur kan 1½ paket jäst bli 25 g???
Det ska vara 75g jäst.
håller med detta är de godaste semlor jag ätit
Den gick inte alls bra för mig även om jag har försökt två gånger. Degen jäser inte och bullarna blev platta. Jag är inte alls nöjd med det receptet och vill inte betygsätta på den.
Helt underbara semlor... Detta recept kommer gå hårt! Fluffiga & fina, tog dock lite mindre kardemumma som jag inte e ett fan utav den kryddan, ca 1 tsk istället.