Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Semlor à la muffins

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 13-15 portioner
Skriv ut

Härligt fluffiga, lagom stora och riktigt goda! Detta är en semla i muffinsformat! En variant som kanske faller i smaken hos de som inte är så förtjusta i vanliga semlor eller de som gärna bara vill pröva på något nytt inom semlornas värld! Bjöd på dessa för första gången på ett födelsedagskalas och de föll alla i smaken, ung som gammal. Här hemma är det här en ny favorit bland bakverken! Naturligtvis går det lika bra att bara ha vanlig vispad grädde på istället för fluffet som står i detta recept. Detta är ett egetkomponerat recept och smaken är ju olika, bara fantasin kan sätta gränser!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret. Tillsätt mjölken. Ställ blandningen sedan åt sidan så att det får svalna lite.
  3. Blanda ihop äggen, strösockret och vaniljsockret riktigt pösigt.
  4. Blanda i vetemjölet, bakpulvret och saltet i äggblandningen. Rör om till en jämn smet.
  5. Tillsätt smörblandningen och vispa om ordentligt.
  6. Fyll muffinsformarna, ca två tredjedel av formen ska vara täckt av smet.
  7. Grädda mitt i ugnen i 15-17 minuter. Muffinsarna ska ha börjat få lite färg.
  8. Ta ut och låt dem svalna av helt.
  9. Skär av en bit på toppen det som kommer att bli "hattarna". Skär dem där pappersformen börjar. Då får man lagom stora "hattar".
  10. Gröp ut ett hål i varje muffins.
  11. Smula mandelmassan i en bunke och tillsätt vattnet. Var lite försiktig med vattnet, det är bäst att ta lite i taget. Den är färdig blandad när den har konsistensen ungefär som mannagrynsgröt.
  12. Fördela mandelmassan jämnt i varje muffinsgrop.
  13. Sätt chokladen i ett vattenbad. Häll upp grädden i en stor bunke.
  14. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur kärnorna. Häll ner kärnorna i grädden.
  15. Tillsätt den smälta chokladen i grädden och vispa fluffigt och hårt.
  16. Spritsa över gräddfluffet över muffinsarna. Även mandelmassan ska täckas.
  17. Lägg på "hattarna" och strö lite florsocker över.
  18. Klart!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • anette336 16 februari 2012

    Kändes riktigt roligt att baka de här små godisgrottorna :) Jättegoda och uppskattade.

  • monken86 18 februari 2012

    Vad roligt att du gillade dem! Ja de är riktigt roliga att baka:)) Tack så mycket och vad roligt att de vart uppskattade!!

  • pelinax 21 februari 2012

    Jättegoda blev dessa.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.