Härligt fluffiga, lagom stora och riktigt goda! Detta är en semla i muffinsformat! En variant som kanske faller i smaken hos de som inte är så förtjusta i vanliga semlor eller de som gärna bara vill pröva på något nytt inom semlornas värld!
Bjöd på dessa för första gången på ett födelsedagskalas och de föll alla i smaken, ung som gammal. Här hemma är det här en ny favorit bland bakverken!
Naturligtvis går det lika bra att bara ha vanlig vispad grädde på istället för fluffet som står i detta recept. Detta är ett egetkomponerat recept och smaken är ju olika, bara fantasin kan sätta gränser!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret. Tillsätt mjölken. Ställ blandningen sedan åt sidan så att det får svalna lite.
- Blanda ihop äggen, strösockret och vaniljsockret riktigt pösigt.
- Blanda i vetemjölet, bakpulvret och saltet i äggblandningen. Rör om till en jämn smet.
- Tillsätt smörblandningen och vispa om ordentligt.
- Fyll muffinsformarna, ca två tredjedel av formen ska vara täckt av smet.
- Grädda mitt i ugnen i 15-17 minuter. Muffinsarna ska ha börjat få lite färg.
- Ta ut och låt dem svalna av helt.
- Skär av en bit på toppen det som kommer att bli "hattarna". Skär dem där pappersformen börjar. Då får man lagom stora "hattar".
- Gröp ut ett hål i varje muffins.
- Smula mandelmassan i en bunke och tillsätt vattnet. Var lite försiktig med vattnet, det är bäst att ta lite i taget. Den är färdig blandad när den har konsistensen ungefär som mannagrynsgröt.
- Fördela mandelmassan jämnt i varje muffinsgrop.
- Sätt chokladen i ett vattenbad. Häll upp grädden i en stor bunke.
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ur kärnorna. Häll ner kärnorna i grädden.
- Tillsätt den smälta chokladen i grädden och vispa fluffigt och hårt.
- Spritsa över gräddfluffet över muffinsarna. Även mandelmassan ska täckas.
- Lägg på "hattarna" och strö lite florsocker över.
- Klart!
Publicerat den
5 februari 2012
Liknande recept
Recept från www.maghalsa.se
Sponsrat
Kommentarer
Skriv kommentar
Kändes riktigt roligt att baka de här små godisgrottorna :) Jättegoda och uppskattade.
Vad roligt att du gillade dem! Ja de är riktigt roliga att baka:)) Tack så mycket och vad roligt att de vart uppskattade!!
Jättegoda blev dessa.