Riktigt goda och saftiga semlor som alla kan äta. Receptet kommer från Svenska Celiakiungdomsförbundet.
Instruktioner
- Smält smöret, tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt 37 grader.
- Smula jästen i en bunke, tillsätt övriga degingredienser och arbeta samman ordentligt.
- Låt jäsa under bakduk ca 50 min.
- Rör samman smör, socker och kardemumma och häll blandningen i smeten.
- Arbeta samman på nytt. Häll degen i en spritspåse och spritsa ut i bullformar på en plåt.
- Låt degen jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla ev bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 10 min.
- Låt bullarna kallna, skär av ett lock ch gröpa ur lite av inkråmet.
- Vispa grädden. Riv mandelmassan och blanda med inkråmet och lägg tillbaka det i bullarna. Klicka i vispgrädde och lägg på lock.
- Avsluta med att pudra över lite florsocker. Njut!
Publicerat den
10 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar