Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Senap, med äpple

 
Skriv ut

Passar till stekt och grillat kött likaväl som till grönsaker eller till en fräsch salladsdressing.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda senapskorn, vitpepparkorn och svartpepparkorn och mal det finkorningt. Tillsätt 1 1/4 dl äppelvin och lika mycket äppelcidervinäger och låt det svälla i 4 timmar.
  2. Efter 4 timmar: Skala äpplet och dela i 4 klyftor. Ta bort kärnnhuset och riv sen äppelbitarna fint. Tillsätt farinsockret, salt och resterande vin och vinäger samt det rivna äpplet i blandningen. Låt senapsblandningen tjockna på svag värme under ständig omrörning. Låt sen blandningen svalna.
  3. Fyll senapen på små burkar som stängs med lufttäta lock. Låt senapen mogna minst 2 veckor innan du börjar använda den.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.