Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Senap med örter

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 veckor 30 minuter
Skriv ut

God, och kul att ge bort, för få har smakat den innan. Håller åtminstonde 2 månader i kylen.

Ingredienser

Instruktioner

Kör senapskornen i mixer eller kryddkvarn. Sila bort grövre bitar. Blanda i mjölet, vinägern, det ljumma vattnet och oljan och rör tills allt är väl blandat. Fyll på med honung och salt samt den pressade vitlöken och rör om. Skölj örterna och torka dem med handduk. De ska vara helt torra. Kör dem i mixer tills det är en fin massa som du sen rör ner i senapsblandningen. Smaka och krydda ev mer med salt och vinäger om du tycker det. Häll upp i glasburkar som försluts på en gång och som sen ska stå i 2 veckor för att smakerna ska komma till sin rätt innan du börjar servera den.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.