Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Senap, svärmors sötstarka

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Så god att jag ofta gör dubbel sats. Får du någon burk över så kan du ju hoppas att den räcker till påsk. Den håller med andra ord flera månader i kylen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop pulver och socker och tillsätt resten. Dela satsen i 2 delar. Häll den i en bunke som tål micro och koka den på högsta effekt 2 minuter.
  2. Rör om och koka mer tills du har den konsistens du vill ha. Jag kokar ungefär 3 x 2 minuter.
  3. Häll upp på varma burkar och gör likadant med resterande smet.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • LaJefa 2 november 2008

    Har ju glömt att kommentera senapen. Det är ju min favoritsenap, men det vet du förstås redan efter sista julen hemma hos dig. Supergott till julskinkan. Five points!!!!

  • bp72 14 november 2008

    Senapen är super god.

  • 7201 2 januari 2011

    Gjorde denna till jul...SUUUPERGOD. Betyg 5 av 5 möjliga.

  • bines_bines 11 november 2011

    tänkte göra denna senapen till jul. men är det någon som vet hur länge den håller?

  • Mellanbellan 11 november 2011

    Senapen håller i flera månader. Har aldrig sett den "förstöras" annat än att ibland när det bara är lite kvar i burken så kan det torka och bli hårt men den håller som sagt, i många månader.

  • Junismamma 1 december 2011

    God, men väldigt söt. Helt ok recept men inget jag gör om. Plus för att den var väldigt enkel att göra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.