Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Senapsbakad laxfilé med pepparrotssås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mycket gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 ºC. Lägg laxbitarna i en smord ugnssäker form. Bre ut ett tunt lager senap på varje laxbit. Fördela 1/2 tsk salt och 1 krm peppar på bitarna.
  2. Skala och skiva rotfrukterna och potatisen tunt. Stek i olja på medelvärme tills potatisen är mjuk och resten av rotfrukterna har lite tuggmotstånd kvar. Tillsätt 3/4 tsk salt och 1 krm peppar.
  3. Ställ in laxen mitt i ugnen 10–12 minuter (eller tills innertemperaturen är 56 ºC).
  4. Koka upp grädde och mjölk. Tillsätt socker och pepparrot. Rör ut majsstärkelsen med lite vatten. Tillsätt redningen till såsen under omrörning och koka den några minuter. Tillsätt ättikspriten. Smaka av med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Servera laxen med rotfrukterna och pepparrotssåsen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • fikonfia 14 januari 2011

    Utsökt ! Tusen tack för ett underbart recept. Hade dock bara potatis och morötter så jag lade till rödbetor. Jättegott. Mvh Helén

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.