Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Senapsbakad torsk med rostad sötpotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En rätt som går hem hos de flesta familjemedlemmarna är denna, senapsbakade torsk med rostad sötpotatis. Torsken får ett täcke av senap, ströbröd samt olja innan den avslutas i ugnen. Där blir den perfekt gyllenbrun innan det är dags för servering ihop med tillbehör som potatis, tomat och en klick gräddfil.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Potatis: Skölj och skiva all potatis och blanda dem med olivoljan, timjan, salt och peppar. Häll ut dem på den förvärmda plåten och rosta först ca 15 minuter.
  3. Torsk: Bred senapen på torskfiléerna. Strö över paprikapulver, salt, peppar och ströbrödet. Ringla olivoljan över torsken. Lägg den på potatisplåten och stek ytterligare ca 10 minuter. Dela tomaterna.
  4. Gräddfil: Hacka persiljan och blanda den med gräddfilen, smaka av med salt och peppar. Servera torsken med potatisen, tomaterna och gräddfilen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.