Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Senapsbiff med varm morots- och apelsinsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Apelsin smaksätter både biffar och sallad

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Skölj 1 apelsin noga i ljummet vatten, riv skalet på rivjärn. Blanda färsen med apelsinskal, vatten, ägg, 1 msk stötta senapsfrön och 1 tsk salt. Hetta upp 1 msk olivolja i en stek panna. Platta ut färsen till en stor biff stek ca 5 min. Låt den glida ner på ett fat. Vänd tillbaka i pannan. stek ca 5 min på andra sidan.
  3. Rosta 1 msk senapsfrön i en torr het panna. Skala och skiva morötterna, koka ca 2 min. Skär båda apelsinerna i hinnfria klyftor. Låt morötterna rinna av. Blanda med apelsinklyftor och rostade senapsfrön, 1 msk olivolja och ½ tsk salt
  4. Låt potatisen rinna av och krossa den grovt med potatsstöt tillsammans med 1 msk olivolja. Skär biffen i 4 bitar och servera med potatis och morots- och apelsinsallad.
  5. Ca 530 kcal per portion: 23 g fett 29 g protein 49 g kolhydrater.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.