Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Senapsbiffar med lök

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Verkligt sting i smaken har de här senapsbiffarna, som kan vara bra mat när man behöver något snabbt att sätta på bordet. De är lätta att göra, saftiga och mycket goda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg köttfärsen i en skål och tillsätt salt och peppar. Blanda i den väl mosade potatisen. Tillsätt senap och ägg och späd färsen med mjölk eller grädde. Arbeta den smidig. Forma 8 lika stora biffar av smeten.
  2. Skala och skiva löken. Fräs upp hälften av matfettet i en stekpanna. Lägg i löken och låt den långsamt mjukna och få fin färg på svag värme. Rör i den då och då. Lägg upp löken och håll den varm.
  3. Torka ur stekpannan. Fräs upp och bryn resten av matfettet och stek biffarna vackert bruna på bägge sidor. Låt dem eftersteka några minuter på svag värme.
  4. Lägg upp biffarna på varmt fat. Lägg tillbaka löken i stekpannan och fräs hastigt upp den. Häll löken över biffarna och servera med råkostsallad, kokt potatis och gärna broccoli eller blomkål.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.