- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Verkligt sting i smaken har de här senapsbiffarna, som kan vara bra mat när man behöver något snabbt att sätta på bordet. De är lätta att göra, saftiga och mycket goda.
Instruktioner
- Lägg köttfärsen i en skål och tillsätt salt och peppar. Blanda i den väl mosade potatisen. Tillsätt senap och ägg och späd färsen med mjölk eller grädde. Arbeta den smidig. Forma 8 lika stora biffar av smeten.
- Skala och skiva löken. Fräs upp hälften av matfettet i en stekpanna. Lägg i löken och låt den långsamt mjukna och få fin färg på svag värme. Rör i den då och då. Lägg upp löken och håll den varm.
- Torka ur stekpannan. Fräs upp och bryn resten av matfettet och stek biffarna vackert bruna på bägge sidor. Låt dem eftersteka några minuter på svag värme.
- Lägg upp biffarna på varmt fat. Lägg tillbaka löken i stekpannan och fräs hastigt upp den. Häll löken över biffarna och servera med råkostsallad, kokt potatis och gärna broccoli eller blomkål.
Publicerat den
7 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar