Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Senapsgravad strömming

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god och billig vicknings- eller lunchrätt. Strömmingen bör få stå och dra minst ett dygn innan den ska serveras. Sedan kan den hålla sig ca en vecka i kylskåp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa och filea fisken. Skölj väl och låt den rinna av.
  2. Dra skinnet av filéerna och dela dem på längden.
  3. Blanda vatten, salt och ättikssprit. Lägg strömmingfiléerna i en skål eller ett fat och häll över ättikslagen. Grava strömmingen i 6 timmar.
  4. Blanda samman samtliga ingredienser till såsen. Lägg strömmingen i en kruka eller burk och häll senapssåsen över.
  5. Låt den stå kallt minst ett dygn före serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.