Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Senapsjärpar med frasstekt potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En enkel och mycket god rätt som man kan ha till vardags eller lika gärna till söndagsmiddagen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och koka potatisen nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och skär potatisen i stora bitar. Lägg i ugnsform och blanda runt väl med olja. Salta och peppra.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter tills potatisen får fin yta.
  4. Lägg ströbrödet i en bunke och häll på vatten. Knäck ägget och låt svälla 5 minuter.
  5. Finhacka lök och vitlök och hackade oliver. Tillsätt resten av ingredienserna i ströbrödsblandningen och rör ihop. Forma 12 järpar och stek dem i smör och olja 3-4 minuter.
  6. Rör ihop créme fraiche och ajvar relish och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.