Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Senapskyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mamma bjöd på den här rätten på mors dag, jag vet inte om det är ett hemkok eller om hon har fått receptet nånstans ifrån, hon vill inte svara på det =) Gott var det i alla fall.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingen i 4 delar och lägg dem i ett lager i en ugnsform.
  2. Blanda smöret, senapen, citronsaften, sockret och paprikapulvret i en liten skål och krydda med salt och peppar efter smak.
  3. Pensla ovansidan (skinnsidan) av kycklingen med blandningen och stek dem i ugn, 200 grader i ca 15 minuter.
  4. Ta ut formen och vänd på kycklingdelarna. Pensla med resten av senapsblandningen. Stek i ugnen i ytterligare 15 minuter eller tills köttsaften är klar och ofärgad.
  5. Koka under tiden pastan tillsammans med olivoljan.
  6. Servera kycklingen och pastan med skysåsen över

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.