Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Senapsmarinerad stekt strömming

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fisk är alltid gott

Ingredienser

Instruktioner

Skölj strömmingen. Vispa ihop ägg, senap, salt och grädde i en bunke. Lägg i strömmingen 4 - 5 timmar eller över natten på kall plats. Tag upp strömmingen och låt den rinna av väl. Vik den så den ser hel ut och vänd i saltat rågmjöl eller ströbröd. Låt fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek strömmingen ca 3 min på varje sida. Strömmingen kan ätas varm eller kall. Servera med potaismos.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.