Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Senapspanerad Lax med röd vinsås.

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mycket lättlagad och mycket god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn. 250 grader.
  2. 1. Lägg laxfilén på ett smort eldfast fat. Bred på senapen och sikta över ströbröd och salt. Droppa över smält smör. 2. Stek fisken mitt i ugnen på grill ca 20 minuter. (man kan ha över och undervärme de fösta 10 minuterna) 3. Blanda under tiden samman alla ingredienserna till såsen, utom smöret, i en kastrull. Låt såsen sjuda ihop tills den får lagom konsistens. Rör i den då och då. 4. Smaka av såsen med peppar och blanka av den med lite smör. Bjud kokt potatis och kokta grönsaker till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Heisjo 25 mars 2008

    MUMS!! Jättegott och enkelt. Till såsen använde jag matlagningsgrädde och därför knappt 1/2 dl vitt matlagningsvin. 3 msk tomatpuré och 1.5 fiskbuljongtärningar. Fisken blev knaprig och smakade ljuvligt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.