Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Senapspanerad strömming med brynt kapris- och dillsmör samt konjakslingon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Himmelskt gott

Ingredienser

Instruktioner

Strömmingen: Klipp av fenorna på strömmingen. Blanda crème fraiche, äggulorna, senapen och mjölken i en skål. Salta och peppra. Lägg ner strömmingen i marinaden och täck över den med plastfilm. Låt den stå i kylen i minst 1 timme eller över natten. Tag upp strömmingen och panera den i rågmjöl, som är smaksatt med salt och peppar. Bryn strömmingsfiléerna hårt i smör och lite olja ca 4 -5 min på varje sida. Kapris- och dillsmör: Bryn smöret i en kastrull (det ska bli gyllenbrunt) och dra det åt sidan. Skala och finhacka löken. Blanda i kaprisen, dillen och löken i det brynta smöret alldeles innan serveringen. Konjakslingon: Blanda lingonen med sockret och konjaken. Täck lingonen med plastfilm och låt dem stå i rumstemperatur tills sockret löst sig. Smaksätt med mer socker eller konjak om det behövs. Har man inte tillgång till färska lingon kan man smaksätta en burk rårörda lingon med lite konjak. Serveras med pressad potatis

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.