Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Senapsstekt fläskfilé med svamp

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Skall du bjuda på middag till helgen? Då är denna rätten perfekt - med lite sherry i såsen och dijonsenap på köttet. Middagen blir något utöver det vanliga och gästerna kommer att bli helnöjda!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort nedersta delen av fötterna på svampen och borsta av ev grus. Halvera stora svampar eller skär dem i fjärdedelar. Skala och hacka schalottenlökarna och vitlök.
  2. Hetta upp oljan i en teflonstekpanna. Lägg i schalottenlök, vitlök och svamp och bryn 3 min under omrörning. Krydda med salt, peppar och muskot. Tillsätt 2 msk sherry och 2 msk vatten och låt puttra tills vätskan kokat bort. Ta upp svampblandningen och lägg den i en skål.
  3. Skär fläskfilén i 2 cm skivor. Bred tunt med senap på skivornas ena sida och krydda med salt och peppar. Hetta upp smöret i teflonstekpannan och stek fläskfiléskivorna på båda sidor. Lägg upp dem på en tallrik och håll dem varma.
  4. Blanda crème fraiche, grädde och resten av sherryn i stekpannan och sjud upp. Späd såsen med 4-6 msk vatten. Smaka av med salt och peppar och blanda ner persiljan.
  5. Portionera upp svampen på 4 förvärmda tallrikar. Lägg upp köttet och skeda över sås. Strö över resten av persiljan. Servera med kokt potatis och resten av såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.