Skall du bjuda på middag till helgen? Då är denna rätten perfekt - med lite sherry i såsen och dijonsenap på köttet. Middagen blir något utöver det vanliga och gästerna kommer att bli helnöjda!!!
Instruktioner
- Skär bort nedersta delen av fötterna på svampen och borsta av ev grus. Halvera stora svampar eller skär dem i fjärdedelar. Skala och hacka schalottenlökarna och vitlök.
- Hetta upp oljan i en teflonstekpanna. Lägg i schalottenlök, vitlök och svamp och bryn 3 min under omrörning. Krydda med salt, peppar och muskot. Tillsätt 2 msk sherry och 2 msk vatten och låt puttra tills vätskan kokat bort. Ta upp svampblandningen och lägg den i en skål.
- Skär fläskfilén i 2 cm skivor. Bred tunt med senap på skivornas ena sida och krydda med salt och peppar. Hetta upp smöret i teflonstekpannan och stek fläskfiléskivorna på båda sidor. Lägg upp dem på en tallrik och håll dem varma.
- Blanda crème fraiche, grädde och resten av sherryn i stekpannan och sjud upp. Späd såsen med 4-6 msk vatten. Smaka av med salt och peppar och blanda ner persiljan.
- Portionera upp svampen på 4 förvärmda tallrikar. Lägg upp köttet och skeda över sås. Strö över resten av persiljan. Servera med kokt potatis och resten av såsen.
Publicerat den
8 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar