Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sernik

(1 kommentar)  
Skriv ut

En Polsk ostkaka

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Egen ost till sernik. Om du köper vanlig god filmjölk och silar det genom tex en kökshandduk, eller kaffefilter så får du en finost som är precis som den som går att köpa i Polen. Om du har problem att få fram osten värmer du filen bara lätt, lätt i en gryta och silar sedan.
  3. Äggvitor vispas till hårt skum, tillsätt socker och vispa ytterligare.
  4. Keso och övriga ingredienser blandas till smet i annan bunke. Bakpulver tillsätts sist, därefter blandas alltihopa med äggviteskummet, försiktigt så att luften i skummet inte försvinner.
  5. Smörj och bröa en springform med avtagbar kant. Lägg i smeten och grädda ca 1 timme, passa så att det inte blir vidbränt. Prova med sticka.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • miamartini 30 april 2011

    på lidl kan man köpa kvarg de funkar kanon om man har lite mer brottom =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.