Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Serrano och viltskav med rotfruktsmos

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Lite av varje med kött och sås och rotfruktsmos

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förbered moset först: Skala potatis och palsternacka. Koka tills mjuka, gärna i ångkok. Häll allt i en skål, tillsätt bönblandning (kan uteslutas eller varieras i mängd) Mosa med gaffel eller potatispress, eller liknande. Använd inte mixer!! Häll på mjölk, till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  2. Under tiden som potatis och palsternacka mjuknar: Strimla köttet i småbitar och stek dem separat så att de får god brynt/stekyta. Lägg respektive köttsort i var sin kastrull, på med 1 dl vatten + 1 msk kalvfond (eller 2..) låt det koka nästan torrt. Inget salt!! Häll halva förpackningen matlagningsgrädde (1,25 dl) i varje kastrull och låt det koka ihop. Häll i gele i serranoskinkan - den blir mycket salt annars....
  3. Lägg upp mos och de två kötten i tre delar på tallriken.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.