- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Lite av varje med kött och sås och rotfruktsmos
Instruktioner
- Förbered moset först:
Skala potatis och palsternacka. Koka tills mjuka, gärna i ångkok.
Häll allt i en skål, tillsätt bönblandning (kan uteslutas eller varieras i mängd)
Mosa med gaffel eller potatispress, eller liknande.
Använd inte mixer!!
Häll på mjölk, till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.
- Under tiden som potatis och palsternacka mjuknar:
Strimla köttet i småbitar och stek dem separat så att de får god brynt/stekyta.
Lägg respektive köttsort i var sin kastrull, på med 1 dl vatten + 1 msk kalvfond (eller 2..) låt det koka nästan torrt. Inget salt!!
Häll halva förpackningen matlagningsgrädde (1,25 dl) i varje kastrull och låt det koka ihop.
Häll i gele i serranoskinkan - den blir mycket salt annars....
- Lägg upp mos och de två kötten i tre delar på tallriken.
Publicerat den
17 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar