Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Serranochips med Spenatpesto

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Tilltugg med härlig sälta och massor av antioxidanter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med Serranoskinkan: Värm ugnen till 175 grader. Dela Serranoskivorna på längden. Lägg dem på bakplåtspapper och baka dem 20-25 minuter tills de mörknar och torkar. Låt svalna. Det går att förvara chipsen i en tätslutande burk, mörkt och gärna svalt. Dock inte i kylskåp då mjuknar de igen.
  2. Peston: Mixa pumpakärnorna till grovhackad konsistens. Tillsätt spenat, vitlök och parmesan. Mixa till en massa och tillsätt sedan oljan i en jämn stråle. Smaka av med salt och munspel svartpeppar.
  3. Förvara peston i kylen men ta fram en stund före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.