Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

sesam marinerad kyckling

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Kycklingen marineras i svartpeppar och två sorters soja: en söt indonesisk ketjap benteng och en japansk. Krossa svartpepparkornen i en mortel för bästa smak. Låt kycklingen marinera i kylen 2 dygn. Har du bråttom kan du nöja dig med bara ett dygn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär varje kycklingfilé i 3–4 bitar på längden.
  2. Blanda soja, peppar och sesamolja i en stor skål. Lägg ner kycklingbitarna och rör om.
  3. Låt stå i kylskåp 1–2 dygn. Rör någon gång under tiden.
  4. Sätt ugnen på 200°. Stek kycklingbitarna med marinaden i långpanna, 12–15 min mitt i ugnen. Vänd bitarna efter halva tiden. Strö över sesamfrön.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • TriBeca 29 maj 2008

    Låter supergott!Absolut något jag ska testa. Ketjap benteng, hittar man det bland det asiatiska sortimentet på t.ex Hemköp? Eller måste man gå till en specialbutik?

  • AnnaMedEnStekpanna 23 augusti 2009

    Jag undrar också vad ketjap benteng är! Är det någon somhelst alkohol i den??? Undrar även om denna "ketjap benteng" också skall med ner i marinaden, eftersom det inte står. Mvh Anna

  • Ernst76 23 augusti 2009

    Hej.Ketjap benteng är en tjockflytande, svart, söt Indonesisk soja. Finns som: Manis (söt) och Asin (salt).

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.