Kycklingen marineras i svartpeppar och två sorters soja: en söt indonesisk ketjap benteng och en japansk. Krossa svartpepparkornen i en mortel för bästa smak. Låt kycklingen marinera i kylen 2 dygn. Har du bråttom kan du nöja dig med bara ett dygn.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Låter supergott!Absolut något jag ska testa. Ketjap benteng, hittar man det bland det asiatiska sortimentet på t.ex Hemköp? Eller måste man gå till en specialbutik?
Jag undrar också vad ketjap benteng är! Är det någon somhelst alkohol i den??? Undrar även om denna "ketjap benteng" också skall med ner i marinaden, eftersom det inte står. Mvh Anna
Hej.Ketjap benteng är en tjockflytande, svart, söt Indonesisk soja. Finns som: Manis (söt) och Asin (salt).