- Serverar: 2 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En god och lättlagad festrätt.
Instruktioner
- Borsta potatisen rena, skala ej. Skär dem i klyftor, lägg på bakplåtspapper i en form. Strö över salt och peppar. Spraya på rapsoljan. Baka i ugnen ca 25 minuter på 225 grader.
- Rensa laxfilén från skinn, ben och hinnor. Salta och peppra laxen och vänd dem i sesamfrö. Lägg in laxen tillsammans med potatisen när det är ca. 15 minuter kvar.
- Strimla sockerärtorna, de skall serveras råa. Blanda ingredienserna till såsen. Du kan välja att servera den kall eller koka upp den före servering.
- Strö wasabipulver och sesamfrön över den färdigbakade potatisen och blanda runt så att det fördelar sig jämnt.
- Lägg laxen på en bädd av de strimlade sockerärtorna, servera med wasabipotatisen och sojasåsen.
Publicerat den
1 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
till godkännarna; kompletterat med bild till ett tidigare godkänt recept