Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sesambräck

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Här ska ni få ett enkelt recept att imponera på era gäster med. Det är lika gott till valfri glassdessert som till fromage, chokladpudding o s v.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll vatten och socker i en kastrull och låt koka upp. Rör ner sesamfröna när sockret har blivit gyllenbrunt. Rör om tills det har blivit mörkbrunt, men inte bränt.
  2. Häll ut smeten på aluminiumfolie. Låt det ligga och svalna och bryt sedan i lagom stora bitar.
  3. Vill man ha raka bitar, skär med kniven i smeten innan den har stelnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.