- Serverar: 10-12 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Utmärkta till morgonkaffet
Instruktioner
- Smula sönder jästen i en degbunke. Smält matfettet och värm vattnet tills det är fingervarmt. Häll degspadet över jästen och rör om så jästen löser sig.
- Tillsätt salt grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen blnk och smidig.
Låt jäsa på varm och dragfri .plats i 45 minuter.
Knåda degen väl tillsätt mera vetemjöl om det behövs.
- Dela degen i 10-12 bitar och forma dem till bullar lägg dem på smord plåt och låt jäsa 25-30 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på lite sesamfrö.
Grädda bullarna i ugn vid 225 grader i 12-15 minuter eller tills de verkar lätta och genomgräddade och har fått fin färg. Goda med smör och en god ost eller varför inte en god marmelad.
Publicerat den
6 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar