Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sesambullar med äpple

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Härliga bullar som går bra att frysa in, om det blir några över.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225 grader.
  2. Blanda vatten, lättfil och olja. Värm degvätskan till 37° (fingervärme). Smula 1/2 pkt jäst i en bunke och rör ut jästen med degspadet. Tillsätt lättströ eller vanligt socker alternativt honung för att få sötma. Arbeta in 4 1/2 dl vetemjöl och 1 1/2 dl grahamsmjöl och låt degen jäsa i övertäckt bunke i ca 30 minuter.
  3. Vispa upp ett ägg och ta hälften i degen. Tillsätt också 1/2 dl vetemjöl och arbeta ihop degen efter jäsningen. Skrapa ned degen på mjölat bord, dela den i två delar och kavla ut i dem två omgångar till tunna rektanglar. Använd mer mjöl om det behövs.
  4. Sporra ut rutor, 7 1/2 x 8 cm stora. Lägg en bit äpple på varje. Vi använde ett åttondels äpple till varje ruta, men det kan variera lite, beroende på hur stora äpplen du har. Låt skalet vara kvar men skär bort kärnhusen. Pudra äppelbitarna med lite malen kanel och för samman deghörnen. Forma till runda bullar och ställ dem på papperstäckt plåt med skarven nedåt.
  5. Låt bullarna jäsa 25-30 minuter innan du penslar dem med resten av ägget och strör rikligt med sesamfrö över. Grädda i 225° varm ugn i knappt 15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.