Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sesamfranska med rågkross

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Subs, submariner eller ubåtar på svenska, kallas ibland fyllda avlånga frallor för. Detta recept är en variant med fibrer i form av rågkross och sesamfrön. Goda att fylla med allt från keso och tomater till kalkon, skinka eller räkor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rågkross och vatten kokas upp och får sjuda någon minut till en gröt. Tag från värmen och tillsätt mjölken. Låt svalna till 37°.
  2. Häll 9 dl mjöl, sesamfrön och salt i matberedarens skål. Smula över jästen. Häll på den avsvalnade gröten. Bearbeta degen 4-5 minuter med degkrokarna, tills degen släpper bunkens kanter.
  3. Häll lite mjöl över degen, sätt på locket igen och låt degen jäsa i skålen till dubbel storlek, ca en timme.
  4. Kör några tag med degkroken innan degen stjälps upp på mjölat bakbord. Arbeta igenom degen, tillsätt ev mer mjöl så degen känns smidig.
  5. Dela degen i tio lika stora bitar (ca 115 gram styck). Platta ut var och en till en rektangulär platta, 15 cm lång. Rulla samman och lägg med skarven neråt på bakpappersklädd plåt. Täck med bakduk eller folie och låt jäsa ytterligare ca 30 minuter.
  6. Värm under tiden ugnen till 225°. Pensla med uppvispat ägg. Strö lite sesamfrön över bullarna. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna på galler .

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.