Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sesamkex

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Dessa knapriga mördegskakor har en härlig nötig smak. De kommer att förgylla fikastunden i all sin enkelhet och de smakar speciellt gott till en kopp te.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull, ställ det åt sidan och låt svalna.
  2. Rör ner vetemjöl, sesamfrön, strösocker och vatten i det avsvalnade smöret.
  3. Arbeta ihop allt till en deg och forma den sedan till två rullar, 3-4 cm i diameter.
  4. Vira in degrullarna i plastfolie och lägg sedan in dem i kylen. Låt rullarna ligga där ca 1 timma. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Ta fram rullarna och skär dem i 1 cm tjocka skivor med en vass kniv. Lägg kakorna på en bakpappersklädd plåt. Grädda dem i mitten av ugnen 12-15 minuter. De får fort färg så håll koll på dem när de gräddas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.