Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sesamkyckling på champinjonpluppar

 
Sesamkyckling på champinjonpluppar Sesamkyckling på champinjonpluppar
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En saftig kyckling med spröd sesamskorpa. Champinjonplupparna som sugit i sig god köttsaft var perfekta. Servera enkelt med en sallad och ett bröd att suga upp skyn med.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda gräddfil, worcestersås och pressad vitlök. Rör ner alla kryddor utom sesamfrön i filblandningen. Dela champinjonerna i halvor och lägg med snittytorna neråt i en smord form ca 20x30 cm. Torka av kycklingen och pensla kryddblandningen runt om. Sprid sesamfrön runt hela kycklingen. Lägg kycklingen med bröstsidan upp ovanpå champinjonerna. Sätt in 1 fals under mitten av ugnen ca 80-90 minuter. Dela kycklingen i lagom bitar och häll upp skyn till servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.