Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sesamlantbröd med öl - ugn eller bakmaskin

 
Sesamlantbröd med öl - ugn eller bakmaskin Sesamlantbröd med öl - ugn eller bakmaskin Sesamlantbröd med öl - ugn eller bakmaskin
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Underbart mustigt och smakrikt bröd. Provade först denna idé i bakmaskinen och resultatet blev superbt. Gjorde då samma recept i ugnen och det blev lika bra. Skriver in båda sätten att göra. Gjord i ugn blir ytan mörkare än i bakmaskinen, men i övrigt är de identiska. Håller sig saftigt i flera dagar och går utmärkt att frysa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. I ugn: Blanda jästen i mjölet. Värm ölen till ca 40-45 grader och häll i degbunke. Klicka i smöret som bör vara rumsvarmt. Rör i mjölet och sedan alla övriga ingredienser. Arbeta degen med degkrokar i minst 10 minuter så den släpper bunkens kanter. Låt jäsa i 40 minuter övertäckt.
  2. Knåda på mjölat bakbord och forma till en knubbig limpa. Lägg på plåt med bakplåtspapper eller smord, skåra med vass kniv och låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader, grädda i nedre delen av ugnen i ca 25-30 minuter. Låt svalna övertäckt på galler.
  4. I bakmaskin: Ölen behöver inte värmas och smöret behöver inte vara rumsvarmt. Lägg i alla ingredienser i den ordning de står på listan. Sätt bakmaskinen på standardprogram, 900 g.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.