Underbart mustigt och smakrikt bröd.
Provade först denna idé i bakmaskinen och resultatet blev superbt.
Gjorde då samma recept i ugnen och det blev lika bra.
Skriver in båda sätten att göra.
Gjord i ugn blir ytan mörkare än i bakmaskinen, men i övrigt är de identiska.
Håller sig saftigt i flera dagar och går utmärkt att frysa.
Instruktioner
- I ugn:
Blanda jästen i mjölet.
Värm ölen till ca 40-45 grader och häll i degbunke.
Klicka i smöret som bör vara rumsvarmt.
Rör i mjölet och sedan alla övriga ingredienser.
Arbeta degen med degkrokar i minst 10 minuter så den släpper bunkens kanter.
Låt jäsa i 40 minuter övertäckt.
- Knåda på mjölat bakbord och forma till en knubbig limpa.
Lägg på plåt med bakplåtspapper eller smord, skåra med vass kniv och låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader, grädda i nedre delen av ugnen i ca 25-30 minuter. Låt svalna övertäckt på galler.
- I bakmaskin:
Ölen behöver inte värmas och smöret behöver inte vara rumsvarmt.
Lägg i alla ingredienser i den ordning de står på listan.
Sätt bakmaskinen på standardprogram, 900 g.
Publicerat den
3 september 2012
Liknande recept
Skriv kommentar